Skip links

Mijn naam is Peggy Kuipers, leefstijlcoach.

Samenwerken naar blijvende resultaten om je weer helemaal ‘pure’ te voelen. Voor bedrijven én voor jou.

Over peggy

Zoekend naar de juiste balans

Als je mij ontmoet zie je een krachtige, energieke en ambitieuze vrouw. Ik haal het beste uit mezelf, investeer in mezelf om te groeien en ik zorg voor een gezonde leefstijl. Ik ben iemand met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel, ik wil het graag altijd goed doen, mijn lat ligt hoog en als ik iets doe wil ik goede kwaliteit leveren, ik stel hoge eisen aan mezelf (en anderen), ik heb graag de controle over zaken. Dit gedrag heeft voor mij veel positieve kanten. In mijn zakelijke carrière heb ik hierdoor veel kunnen bereiken en ook op sportgebied heb ik hierdoor topprestaties kunnen neerzetten. In het verleden heb ik reizen georganiseerd die tot in de puntjes geregeld waren. Ik heb discipline en ga effectief te werk. En soms zit perfectionisme me in de weg. Dan vergelijk ik mezelf met anderen en twijfel aan mijn kunnen. Soms moet ik zaken zodanig onder controle hebben dat ik geen rust voel. Soms ervaar ik schuldgevoelens als ik niet voldoende voor anderen gezorgd heb. Soms besteed ik te veel tijd aan denken. Ik heb manieren gevonden om balans te houden. Want slecht slapen, stress, spanning of misschien wel een burn-out wil toch niemand?

Ik leerde luisteren naar mijn gevoel en ontdekte een verlangen naar meer zingeving en voldoening en ik wist dat ik meer mijn missie kon gaan leven door een aantal dingen te veranderen. Ik zette de stap om mijn mooie baan als leidinggevende in de zorg vaarwel te zeggen en te starten met B-Pure coaching.

Opleidingen & cursussen

Ik volgde opleidingen, trainingen en seminars. Zoals NLP, oplossingsgericht werken, systemisch werken, (sport)inspanningstesten, trainingsleer, leiderschapstrainingen, business trainingen, seminars over onderwerpen zoals yoga, ademhaling, voeding, gezondheid. Ik ben als Oersterk coach en Greenhabit Master Pro gecertificeerd en ben ambassadeur van Positieve Gezondheid.

Reizen & inspiratie

Dankbaar ben ik voor de reizen die ik heb mogen maken, hierdoor heb ik mezelf nòg meer kunnen ontwikkelen. Ik heb geleerd met weinig middelen te leven, te improviseren, flexibel te zijn, oplossingsgericht en in mogelijkheden te denken. En ik heb mogen ervaren hoe sterk en krachtig een mens kan zijn.
Mijn inspiratiebronnen en voorbeelden zijn (in willekeurig volgorde): papa en mama (jezelf zijn), Opa’s (eenvoud en doorzettingsvermogen), Oma’s (weinig woorden, veel kracht), Nelson Mandela (a winner is a dreamer who never gives up), Mahatma Gandhi (be the change you want to see in the world), , Michelle Obama (krachtige vrouw), Sambath (onvoorwaardelijke liefde), Diederik Veerman (inspiratie, groen hart).

b-pureb-healthyb-inspiredb-powerfull

Over mij…

Ik hou van sporten, fietsen, wandelen, hardlopen, paardrijden, yoga en pullka (de sport die ik in Limburg introduceerde). Kortom, bewegen in de natuur.

Ik hou heel erg van lekker en gezond koken en eten met vrienden.

Ik ben letterlijk tot grote hoogte gestegen door het beklimmen van de hoogste vulkaan ter wereld en andere toppen in Nepal en Afrika.

Ik heb mountainbiketochten in de Himalaya’s georganiseerd en begeleid.

Ik woon samen met mijn vriend in een Tiny House omdat we een minimalistische en duurzame leefstijl nastreven.

Ik beschouw Nepal als mijn 2e thuis en zet me in voor de armere Nepalese bevolking in afgelegen bergdorpen via de door mij opgerichte stichting Samundra.

Ik zet me in voor een duurzamere, groenere wereld, o.a. met (bestuurs)activiteiten bij de stichting RoerOm en de Omwentelaars.

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Ik ontmoet je graag! Vul mijn contact formulier in en we plannen z.s.m. een kennismakingsgesprek.

Ja! Ik wil graag kennismaken