Skip links

5 tips om happy and healthy de feestdagen door te komen

Terug naar het overzicht

Hoe beleef jij deze kerstvakantie? Voor sommige betekent het gezelligheid en ontspanning. Voor anderen staat het misschien ook voor stress…inkopen doen, drukte en regels in de winkels, kookstress etc. De huidige pandemie kan overweldigend zijn. Met de hele familie bij elkaar komen mag niet, gezellig een avond uitgaan met vrienden kan niet… Hoe zorg jij voor jezelf deze periode?

Ik heb 5 tips voor jou om “happy & healthy” de feestdagen door te komen!

1. Zorg dat je 7-8 uur per nachts slaapt, pak je down-time want in de nacht vinden belangrijke herstelprocessen plaats.
2. Matig alcohol en cafeïne (ga eerder op de avond over op een non-alcoholic alternatief) en drink voldoende water. Dit helpt je gezondheid en immuunsysteem, je slaapt beter en kunt toch genieten van een drankje.
3. Natuurlijk is het een tijd van genieten van heerlijk eten, maar om je gezondheid en slaap te bevorderen de volgende tip: eet geen grote maaltijden meer tenminste 3 uur voordat je gaat slapen. Tijdens je slaap moet het lichaam herstellen en niet meer bezig zijn met de spijsvertering.
4. Hou je routine van bewegen/sporten en of je dagelijkse meditatie/ontspanningsoefening ook tijdens de feestdagen vol.
5. Zeg wat vaker “ja” tegen jezelf. Als je stress ervaart of te veel op een dag plant zeg dan een keer “nee”. Je lichaam zal je dankbaar zijn voor je keuze om hersteltijd in te plannen.
Wil je meer weten over de relatie tussen slaap, voeding, ontspanning en bewegen?
Terug naar het overzicht