Skip links

Mealprep

Terug naar het overzicht

Iedere week plan ik een een mealprep dag. Wat is dat? Als ik weet dat ik een aantal dagen weinig tijd heb om ontbijt, lunch en diner te maken zorg ik dat ik van tevoren een aantal uurtjes plan om een en ander voor te bereiden. Omdat ik gezond wil eten zorg ik dat ik op de drukke dagen vooruit kan. In een paar uurtjes maak ik alle maaltijden voor die dagen en hoef ik op de dag zelf alleen nog maar een last-minute handeling uit te voeren. De voordelen zijn:

  • De kans is veel kleiner dat je naar een minder gezonde maaltijd grijpt
  • Op drukke dagen heb je tijd over om te ontspannen

Zeven tips voor als jij ook aan de slag wilt gaan met meal prepping:

  • Lees alle recepten goed door en maak een boodschappenlijst.
  • Doe boodschappen voor een week
  • Maak een “slimme” planning daar bedoel ik mee dat je een ingrediënt in meerdere gerechten gebruikt bijvoorbeeld zoete aardappel in een stamppot en in een salade. 
  • Zorg ervoor dat je de oven maar een keer hoeft aan te zetten werkt efficiënt. Wanneer er een gerecht in de oven staat kun je ondertussen het volgende gerecht voorbereiden bijvoorbeeld groenten snijden.
  • Begin met het gerecht dat de meeste tijd nodig heeft.
  • Zowel een salade als dressing kun je van tevoren maken. Bewaar ze apart van elkaar en besprenkel de salade vlak voor je gaat eten met de dressing.
  • Salades maken in een glazen is superhandig. In plaats van alles door elkaar te mengen doe je de dressing onderop en de rest vul je met laagjes. De zwaardere ingrediënten onderop. Zo blijft alles lekker en wordt de sla/spinazie e.d. die bovenop ligt niet slap. Als je de salade gaat eten schud je even met de pot om de dressing te verspreiden en keer je de inhoud in een kom. 

Je zult merken dat je na een tijdje heel handig wordt met mealpreppen en dat het steeds makkelijker wordt om creatief je ingrediënten te combineren tot een heerlijke en gezonde maaltijd. Mijn ervaring is dat het steeds minder tijd kost, veel rust oplevert en dat ik geniet van het bereiden èn het eten. Achter de schermen werk ik aan een inspirerend receptenboek. Hierin zul je gezonde en makkelijk te bereiden recepten vinden. Uiteraard zeer geschikt voor mealprepping😉 Inclusief weekmenu en boodschappenlijst. En interessante wetenswaardigheden over voedingsstoffen.

Wil jij graag een Mealprep workshop volgen?

Terug naar het overzicht