Skip links

Onbegrepen klachten

Terug naar het overzicht

De klachten die overblijven als bekende oorzaken zijn uitgesloten.In de wetenschap worden “onbegrepen buikklachten” benoemd als Irritable Bowel Syndrome (IBS) ofwel prikkelbare darm syndroom. Herken je dit?Je merkt al enige tijd een ongemakkelijk gevoel in je buik, je spijsvertering loopt niet lekker. Je spijsvertering is gevoelig voor stress en spanning. Je hebt vaak een harde buik, een opgeblazen gevoel. Vervelend tijdens vergaderingen, gesprekken met klanten of andere settings. Op de meest onhandige momenten heb je last van constipatie, diarree of maagklachten of je buik is luidruchtig.

Vage klachten, onverklaarbare pijntjes, het frustreert je. Je piekert meer, waardoor je moeite hebt met in slaap vallen. Je wordt regelmatig s’nachts wakker en voelt je in de ochtend niet uitgerust. Doordat je moe op staat heb je gedurende de dag minder focus. Dit komt je humeur niet ten goede en dit uit je met name tegen degene die dit het minst verdienen. Je baalt hiervan want dit is niet hoe jij het wilt. Je bent al meerdere malen naar een arts geweest maar deze kan geen oorzaak noemen voor je (buik)klachten. Je bent blij dat er niets ernstigs aan de hand is maar van de andere kant voel je je onbegrepen. Je energie neemt af en je voelt je moe. Daardoor is het moeilijk om je voornemens om gezond te eten vol te houden. Je buik reageert op bepaalde voeding, volle goede moed heb je pogingen ondernomen om de cirkel te doorbreken maar het lukt je niet.
✓Je vraagt je af wat je kunt doen om je weer “normaal” te voelen, vitaal en vol energie.
✓Je wil weer kunnen ontspannen zonder op je hoede te zijn voor buikklachten die plotseling weer opkomen.
✓Jij wilt de regie over je leven terug, geen symptoombestrijding maar blijvend resultaat.

🧩 Soms heb je iemand nodig die even met je meedenkt en de puzzelstukjes op zijn plek legt
🧩 Iemand die je concrete opdrachten geeft, zodat je via kleine stapjes meer resultaat en duurzaam resultaat behaalt
🧩 Iemand die je bewust maakt van bepaalde processen, want preventie en optimalisatie van je gezondheid begint met bewustwording
🧩 Iemand die je coacht op momenten dat je het nodig hebt, je hoeft het niet alleen te doen! Door het samen te doen ervaar je meer motivatie, inspiratie en plezier.

Pak je kans

maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Terug naar het overzicht