Skip links

Vitaily, iedere dag vitaler

Terug naar het overzicht

Welke voedingssupplementen moet ik slikken? Vraag jij je ook af of je wel of geen voedingssupplementen moet nemen?Voedingssupplementen zijn aanvullingen van vitaminen en mineralen op je dagelijkse voeding.

Je voeding bestaat uit:
Macronutriënten zijn koolhydraten, eiwitten, vetten en water. Deze zijn in relatief grote hoeveelheden nodig. Micronutriënten zijn vitaminen, mineralen, spoorelementen en fytonutriënten (plantstoffen). Deze zijn in relatief kleine hoeveelheden nodig, het zijn de “verborgen helden” in de macronutriënten. De micronutriënten zijn zeer belangrijk voor onze gezondheid. Zelfs al eet je gezond dan nog heb je vaak niet voldoende aan bepaalde van deze micronutriënten.

Wanneer eet je gezond?

Als je voedingspatroon voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Biologisch-dynamisch verbouwde voeding, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen verbouwd in een natuurlijk ecosysteem).
 • Goede variatie in diverse voedingsmiddelen
 • Weinig stress hebben
 • Goede spijsvertering hebben
 • Gezond zijn

Stel jezelf de vraag: eet ik gezond? De meeste mensen zullen hier “nee” op antwoorden omdat ze niet biologisch-dynamisch eten, niet voldoende variatie op hun bord hebben, ze wél stress hebben, niet écht gezond zijn en de spijsvertering niet optimaal is.

Niet biologisch-dynamische voeding is vaak verarmd in voedingswaarde. Als je voor je gevoel gezond eet maar je voldoet niet aan deze factor dan blijk je toch allerlei tekorten te kunnen ontwikkelen. Zeker als je stress ervaart of je gezondheid niet optimaal is. In deze situaties verbruik je namelijk meer essentiële voedingsstoffen. Als je spijsvertering niet optimaal is (dit kun je merken aan een opgeblazen gevoel, winderigheid, obstipatie, plakpoep) dan krijg je voedingsstoffen misschien wel binnen maar deze worden minder goed opgenomen in je lichaam.

Je kunt je dus wel voorstellen dat zelfs als je redelijk gezond eet toch bepaalde vitamines, essentiële micronutriënten mist. Ook is het zo dat je op oudere leeftijd minder micronutriënten absorbeert. Zeker in onze huidige welvaartsmaatschappij hebben veel mensen tekorten.

Enkele voorbeelden van tekorten zijn:

 • Vitamine D: zit amper in voeding en de zonkracht (in Nederland, België) is een groot deel van het jaar te zwak om voldoende vitamine D aan te maken.
 • Magnesium en Jodium: slechts zeer kleine hoeveelheden in voeding
 • Kalium
 • Omega 3-vetzuren

Uit bovenstaande zal je begrijpen dat het verstandig is om je voeding aan te vullen met een aantal basis voedingssupplementen.

Maar welke moet je nemen en hoeveel?
De aanbevolen hoeveelheid die wordt aangegeven door de overheid is niet persé de hoeveelheid die optimaal is. Dit is namelijk de minimale aanbevolen dagelijkse portie om niet ziek te worden. Dit is iets anders dan de hoeveelheid nodig voor een optimale gezondheid en weerbaarheid.

Als basisaanvulling kun je dus de vitale voedingsstoffen nemen waarvan bekend is dat veel mensen ze tekortkomen Dit is omega-3, vitamine D, vitamine K, jodium, selenium en magnesium en vitamine A, B6, taurine en L-glycine (hulpstoffen voor de opname en verwerking).

Hoe handig zou het zijn als je iedere dag 1 zakje zou kunnen nemen waarin al deze voedingsstoffen zitten? Met Vitaily (dit staat voor Vital Daily, dagelijks vitaal) kan dit.

Richard de Leth, bekend van Oersterk, heeft Vitaily op basis van jarenlange ervaring ontwikkeld.

Ik ben er zelf erg blij mee, geen schap meer vol potjes, gewoon 1 zakje met 3 tabletten per dag. Gezond èn gemak gecombineerd!  En het zakje is biologisch afbreekbaar! Kosten zijn € 2,00 per dag bij een maandbestelling (kwartaal- of jaarabonnement is voordeliger).

Wil je Vitaily eens proberen, gebruik dan mijn speciale kortingscode “bpurevoordeel” bij je bestelling. Je krijgt dan € 7,50 korting op een proef-maand-abonnnement.

De belangrijkste punten op een rijtje:

 • Vitaily bundelt gezond en gemak in één. Een maanddoos bevat 30 dagzakjes en een dagzakje bevat 4 supplementen, namelijk:
 • 2 tabletten (met magnesium, selenium en jodium, vitamine B12 en zink)
 • 2 capsules (met omega 3, vitamine D3 en vitamine K2)
 • Suppletie van deze sleutelstoffen is een essentiële aanvulling op het moderne leven en een zinvolle investering in de vitaliteit, zowel vandaag als richting de toekomst.
 • Het kost je 4 slokken water en 6 seconden per dag.
 • Op dit moment betaal je minimaal €3,- per dag aan je zorgverzekering om de juiste zorg te krijgen als je jouw vitaliteit bent verloren.

Investeer juist óók preventief. Het motto blijft:

Is je lijf je lief, leef dan preventief!

Klik hier om in jouw vitaliteit te investeren.

Let op: gebruik de code (bpurevoordeel) om €7,50 voordeel te krijgen op een maandpakket (dit voordeel is helaas niet van toepassing op een abonnement).

Terug naar het overzicht